Crypto Industry Development, Monitoring, Reporting Association

Türkiye’de ülkenin kripto sektörünü izlemek ve geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla yeni bir organizasyon kuruldu. İlk görevi bazı kripto para borsalarındaki son sorunları ele almak ve bir bütün olarak sektöre olan güveni artırmak olacak. Türkiye’deki Kripto Birliği, kripto tüccarlarını mağdur eden borsaları engelleme sözü verdi.

Kripto alanındaki sorunlarla ilgilenecek yeni kuruluş, şeffaflığı artırmayı hedefliyor

Yeni kurulan kuruluşun üst düzey yöneticisinin haber ajansı AA muhabirine yaptığı açıklamada, kripto sektörünün gelişimi için şeffaflığın çok önemli olduğunu, bu nedenle çabalarını öncelikle kripto borsalarıyla ilgili sorunları çözmeye ve sektöre olan güveni artırmaya odaklayacaklarını söyledi.

Kripto Endüstrisi Geliştirme, İzleme ve Raporlama Derneği başkanı Emrah İnanç‘a göre Türkiye’de kripto para ticareti yapan kişilerin 2022 itibariyle 8 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ülkenin kripto yatırımları açısından dünyanın ilk beşinde olduğu belirtildi.

Dernek Başkanı Emrah İnanç, Uzak Doğu’dan bir dizi borsanın Türk müşterileri çekmeye çalıştığına dikkat çekerek bu çerçevede, kuralların ve düzenleyici otoritenin yokluğunun “uygunsuz sonuçlara” yol açtığını kaydetti ve kamu sektörüyle ilişkilerdeki bazı zorlukları kabul etti:

‘’Bazı borsaların terörü finanse etmek ve kara para aklamak için yasa dışı olarak müşteri hesaplarını bloke ettiği iddiaları ile karşı karşıyayız.’’

Başkan İnanç, Türkiye’de kripto alanında hukuka aykırı işlemlerle mağduriyete sebep olan platformlarla ilgili uyarıda bulundu

Derneğin tespit ettiği eksiklikleri, ilgili tüm kurumlarla periyodik ve şeffaf bir şekilde paylaşmaya hazır olduğunu da belirten başkan İnanç, ayrıca kripto tüccarlarını da offshore takas platformları ile ilgili işlemler konusunda uyardı. Konuyla ilgili şu cümleleri sıraladı:

“Bu yasa dışı uygulama ve usulsüzlüklerin önüne geçebilmek için hukuka aykırı işlemlere yol açan, mağduriyetlere yol açan, vatandaşlarımızı ve ülke ekonomisini tehdit eden kripto para borsalarının bloke edilmesi için gerekli adımları atacağız.”

Ayrıca hem bireyleri hem de kuruluşları istek, öneri ve şikayetlerini grubun web sitesinde paylaşılan bir formu doldurarak gruba iletmeye çağırdı.

Via: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/turkiyede-kripto-endustrisi-gelistirme-izleme-ve-raporlama-dernegi-kuruldu-2425137

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *